• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Καλώς ορίσατε,

NutriGenomics * Nutritional Therapy * Functional Medicine


Nutritional Therapy Athens Clinic – Antonia J Moutafi
Best for Physical and mental Health Nutritional Solutions – Greece & Nutritional Therapist of the year 2017 - Greece

GHP global health & pharma

 

H Nutritional Therapy ή αλλιώς Διατροφική θεραπεία είναι η ολοκληρωμένη επιστημονική αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων υγείας μέσω της διατροφής. Βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής και προσφέρει ανακούφιση από τα  ανεπιθύμητα συμπτώματα  με φυσικό τρόπο.

Η Nutritional Therapy είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή «υγιεινή διατροφή», είναι η κλινική εφαρμογή της επιστήμης της διατροφής, η οποία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, όπως οι λειτουργικές ή γενετικές εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και άλλες συμπληρωματικές τεχνικές, με στόχο τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την επιτυχή αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων παθήσεων.  Ανήκει στο μοντέρνο μοντέλο θεραπευτικής της Functional Medicine, ή αλλιώς του Λειτουργικού τρόπου πρόληψης και διασφάλισης της υγείας. Η μέθοδος δεν βασίζεται στην απλή εμπειρία αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε κλινική και επιστημονική έρευνα.

Η Nutritional Therapy εφαρμόζει όλα τα νέα ευρήματα των Nutrigenomics, δηλαδή  του επιστημονικού κλάδου που μελετά την επίδραση βιοδραστικών θρεπτικών συστατικών, στην έκφραση των γονιδίων μας. Με λίγα λόγια, η διατροφική θεραπεία μπορεί να ανατρέψει την εκδήλωση γονιδίων που ευθύνονται για την εκδήλωση πληθώρας νοσημάτων.

Στη Nutritional Therapy Athens Clinic δουλεύουμε μαζί αναζητώντας τις κρυφές αιτίες των θεμάτων υγείας που σας απασχολούν και δημιουργούμε μια Εξατομικευμένη Διατροφική Στρατηγική ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες σας. Χρησιμοποιούμε τις τροφές και τα φυσικά συστατικά τους για να εξισορροπήσουμε τα οργανικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Στόχος μας είναι η  διασφάλιση της υγείας και ευεξίας καθώς και η γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

Στη Nutritional Therapy Athens Clinic αλλάζουμε τα δεδομένα και η επιστήμη της διατροφής γίνεται πολύ προσωπικό θέμα. Μαζί, μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο όλα θέματα υγείας, βάρους ή διάθεσης που σας απασχολούν.

 Μεταμορφώστε τώρα την ζωή σας με τον πιο φυσικό τρόπο!

 

 

Ανοσοποιητικό σύστημα

Οι Ορμόνες μας

Εγκέφαλος & Νευρικό σύστημα

Απώλεια βάρους

Διαταραχές διάθεσης

Τροφικές δυσανεξίες

Παιδική ηλικία

Περισσότερα για την υγεία

Προβλήματα εντέρου και η λύση τους

Είναι άραγε ο ρόλος της διατροφής ασήμαντος ή σπουδαίος στην υγεία του εντέρου μας; Και ενώ η κλασσική ιατρική μάλλον συμφωνεί με τον ασήμαντο ρόλο της διατροφής, η περιβαλλοντική προσέγγιση υπογραμμίζει τον σπουδαίο ρόλο της και αναζητεί τις κρυμμένες αιτίες των δυσλειτουργιών του εντέρου.

Χοληστερόλη & Πραγματικότητα

Ας υποθέσουμε ότι μόλις πήρατε στα χέρια σας τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος που  αποφασίσατε να κάνετε για να δείτε τι γίνεται… Κατ’ αρχήν καλό θα ήταν να μην πανικοβληθείτε κοιτάζοντας την  ένδειξη Ολική Χοληστερόλη που ίσως δείχνει ‘τσιμπημένη’. Κι αυτό γιατί η Ολική Χοληστερόλη είναι το άθροισμα των δυο γνωστών σας όρων, δηλαδή της ‘κακής’ και  της ‘καλής’ χοληστερόλης όπως ίσως τις έχετε ακούσει.

Η καρδιά μας και ολόκληρος ο οργανισμός μας, έχει ανάγκη την Μεθυλίωση.

Ομοκυστεΐνη και Μεθυλίωση. Ώρα για λίγη χημεία που θα αγαπήσετε!

Η Ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ καλύτερα να μην γράψω τον χημικό της τύπο γιατί είναι λίγο ‘βαρύς’ …  Βρίσκεται στο αίμα μας όταν η ισορροπία του οργανισμού μας έχει διαταραχθεί, δεν το παίρνουμε από την διατροφή μας, παράγεται ‘από κακή λειτουργία ’ ας πούμε. Και ποια  είναι η κακή λειτουργία; Η ανεπαρκής Μεθυλίωση που συμβαίνει στον οργανισμό μας. Τι χημεία κι αυτή! Μην πτοείστε θα καταλάβετε παρακάτω και δεν θα σας χρειαστεί η χημεία.

Πρόβλημα σακχάρου, φανερό ή κρυφό;

Έτσι απλά… από την απορρύθμιση του σακχάρου έως τους διάφορους τύπους διαβήτη & άλλες διαταραχές υγείας

Τα κορυφαία της Ορθής Διατροφής

Σημαντικές διατροφικές πληροφορίες και όχι μόνον.

1. Η ποικιλία, η γεύση και γενικότερα η απόλαυση των τροφών είναι απαραίτητα συστατικά για ένα επιτυχημένο τρόπο διατροφής που διαρκεί και δεν εγκαταλείπεται ξανά και ξανά.

2. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας και τα 2 λίτρα κατανάλωσης της ημέρας είναι το ελάχιστο ενώ όταν ο καιρός είναι ζεστός ή γυμναζόμαστε αυτή η ποσότητα μπορεί να αυξηθεί.

Έχετε ενέργεια;

Πολλοί γιατροί αναφέρουν ότι  δυο στους  πέντε ασθενείς τους παραπονιούνται για έλλειψη ενέργειας και συχνά ακούνε ‘είμαι συνέχεια κουρασμένη/ος’ ή ‘δεν έχω κουράγια’. Είναι συνηθισμένο πλέον πολλοί  άνθρωποι να σηκώνονται με το ζόρι από το κρεβάτι τους το πρωί, να κρατιούνται με το ζόρι στην θέση τους στην δουλειά το μεσημέρι και να ‘βουτάνε’ στον καναπέ το απόγευμα μπροστά στην τηλεόραση μ’ ένα πιάτο μάλλον έτοιμο φαγητό. Αρκετοί περιμένουν το σαββατοκύριακο για να ευχαριστηθούν ύπνο αντί για εκδρομή στην φύση…

ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D. Η βιταμίνη που θεωρούσαμε δεδομένη κι όμως δεν είναι.

H βιταμίνη D φαίνεται να είναι πολύ σημαντική στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων του διαβήτη, των μυοσκελετικών πόνων, της χρόνιας αδυναμίας, της κατάθλιψης , πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, και κάποιων καρκίνων όπως του εντέρου, του στήθους του προστάτη. Άλλες μελέτες επίσης έδειξαν:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

...από το blog μου

Νευρική ανορεξία: ο σπουδαίος ρόλος της διατροφής στην λύση της.

Η Νευρική ανορεξία είναι μια πολύ σοβαρή διαταραχή που ξεκινά συνήθως στην εφηβεία. Χαρακτηρίζεται από έντονο φόβο για επιπλέον κιλά στο σώμα, την συνεχή επιθυμία για απώλεια βάρους, την διαταραγμένη αίσθηση της εικόνας του σώματος και αμηνόρροια.

Οξαλικά οξέα η αιτία πολλών ασθενειών

Προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν τα λεγόμενα οξαλικά δηλαδή μια και μόνο ομάδα φυσικών ενώσεων που βρίσκεται σε πολλές τροφές μας & τι μπορούμε να κάνουμε.

Αποτελεσματικά εργαστηριακά τεστ στο σπίτι σας!

Τι είναι τα εργαστηριακά functional tests και πως χρησιμοποιούνται από την επιστήμη της  διατροφικής θεραπείας.

Γιατί Τεστ.

Εφαρμόζοντας μια ορθή ή ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συμπληρώματα και άλλες φυσικές τεχνικές συνήθως παρατηρείται σημαντική πρόοδος σε πολλά προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που θα θέλαμε να έχουμε έγκυρα και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία από ένα διαγνωστικό Τεστ

Φυσικά συμπληρώματα διατροφής

Τι είναι τα Διατροφικά Συμπληρώματα:

Κατά τον Αμερικανικό οργανισμό DSHEA τα διατροφικά συμπληρώματα συμπληρώνουν την διατροφή μας, περιέχουν ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, βότανα, άλλα φυσικά συστατικά (βασιλικό πολτό) και άλλα, καταναλώνονται από το στόμα σε μορφές κάψουλας, ταμπλέτας, σκόνης, υγρού κλπ και φέρουν ετικέτα που τα αναγράφει καθώς και ότι είναι διατροφικό συμπλήρωμα. Δεν υποκαθιστούν την διατροφή.

Άσκηση τώρα

Πώς άραγε μπορεί να καθοριστεί ο βαθμός και η ένταση για τον καθένα μας;

Είναι πραγματική πρόκληση για έναν γιατρό ή άλλον θεραπευτή να προσδιορίσει την κατάλληλη συχνότητα και ένταση για την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας του οργανισμού του ασθενή του (Hewitt M.,2002)

Το κατάλληλο πρόγραμμα για τον καθένα μας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να είναι επιτυχημένο, στην πράξη η όποια ενεργοποίηση  μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Φάρμακα με Νου & Γνώση

Τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη θρεπτικών από τον οργανισμό μας.

Πολλά φάρμακα όπως θα δείτε στον Πίνακα που ακολουθεί αντιδρούν χημικά με τα θρεπτικά συστατικά του οργανισμού μας και μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη σε μερικά πολύ σημαντικά από αυτά, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας όπως στις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, την καρνιτίνη και άλλα.

nutritherapy photo genomics

e-Books

Συνεδρίες

The British Association for Nutrition & Lifestyle Medicine

 

To Nutritional Therapy μπορεί να βοηθήσει

Διατροφικές επιλογές και συνταγές.

 • Τα κορυφαία της Ορθής Διατροφής

  Σημαντικές διατροφικές πληροφορίες και όχι μόνον.

  1. Η ποικιλία, η γεύση και γενικότερα η απόλαυση των τροφών είναι απαραίτητα συστατικά για ένα επιτυχημένο τρόπο διατροφής που διαρκεί και δεν εγκαταλείπεται ξανά και ξανά.

  2. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας και τα 2 λίτρα κατανάλωσης της ημέρας είναι το ελάχιστο ενώ όταν ο καιρός είναι ζεστός ή γυμναζόμαστε αυτή η ποσότητα μπορεί να αυξηθεί.

 • Γρήγορα μενού με...νου

  Πρωινά-σνακ & πλήρη γεύματα στα γρήγορα

  Θυμόμαστε να πίνουμε σε όλη την διάρκεια της ημέρας νερό κατά προτίμηση εμφιαλωμένο ή φίλτρου 6-8 ποτήρια.

 • Συνταγές free of

  Συνταγές με φυσικά υλικά, πολύ γεύση, θρεπτική αξία, ανάλαφρα χωρίς αλεύρι και γαλακτοκομικά. Προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα γιατί είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ορμόνες και ζιζανιοκτόνα, αντιβιοτικά... ένα κοκτέιλ που καλό είναι να το αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Προτιμάμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής και μαγειρεύουμε σε θερμοκρασίες χαμηλές. 

δείτε περισσότερα...